Решение № 16 от 09.03.2021 по АНД № 37/2021г.

 

Съдия-докладчик: Славка Кабасанова

 

ПРИЗНАВА А. С. К. на ... години, родена на  .... г. в гр.С., ....., ....., с постоянен адрес: гр.Ч., ул. "....” № ...., вх. ...., ет. ...., ап....., настоящ адрес гр.Ч., ул."....” № ...., с ЕГН: ***.,  ЗА ВИНОВНА в това, че на 23.02.2021 г. около 7,30 часа, пред сградата на ... „....” гр.Ч., влиза в пререкание с медицинското лице М.Д., като я нарича с думите: „……..”, както и с охраната Е.Г. и директора на училището К.К., като последните нарича „………., като се е държала агресивно, ритала с крака по входната врата и чукала с мобилния си телефон по стъклото на същата, тъй като била затворена, защото е с ограничен достъп”, с които действия извършва непристойна проява на публично място, изразяваща се в демонстриране на неуважение към служителите на ... „....” и пристигащите на училище ученици и представлява дребно хулиганство по смисъла на чл.1, ал.2 от Указа за борба с дребното хулиганство, поради което и на основание чл.1, ал.1, т.2 от УБДХ, й НАЛАГА административно наказание "Глоба" в размер на 150,00 лева.

ПРИЗНАВА А.С.К. на ... години, родена на  .... г. в гр.С., ....., с постоянен адрес: гр.Ч., ул. "....” № ..., вх...., ет...., ап...., настоящ адрес гр.Ч., ул."....” № ..., с ЕГН: ****,  ЗА ВИНОВНА в това, че на 23.02.2021 г. около 11,40 часа в стаята на директора, намираща се в сградата на .. „....” гр.Ч., при изясняване на възникнал по-рано проблем с детето й С.Х. се приближава заплашително към директора на училището госпожа К.К. крещейки думите: ”……….” и нанася няколко удара с ръка по бюрото й; отказва да напусне директорската стая и прави това след поискано съдействие от служители на РУ – Чепеларе, с които действия извършва непристойна проява на публично място представляваща дребно хулиганство по смисъла на чл.1, ал.2 от Указа за борба с дребното хулиганство, поради което и на основание чл.1, ал.1, т.2 от УБДХ, й НАЛАГА административно наказание "Глоба" в размер на 150,00 лева.

Решението подлежи на обжалване пред Смолянски окръжен съд в срок от 24 часа от обявяването му в 13,10 ч. на 09.03.2021 г. в съдебна зала. В случай на жалба, насрочва съдебно заседание в Смолянски окръжен съд на 11.03.2021 г. от 14:00 часа.